zoekmachine-optimalisatie webteksten

search engine optimalisation (seo) seo copy writing

In overleg met u stel ik de zoekwoorden vast, waarop de toekomstige bezoekers van de pagina zullen zoeken (zoekwoordenanalyse).

Ik schrijf goed leesbare teksten in correct Nederlands, gesorteerd op onderwerp met de bijbehorende zoekwoorden erin verwerkt. Die teksten zijn gericht op het publiek van de website en de bij dat publiek veronderstelde voorkennis. Ze zijn uiteraard passend bij het doel van de webpagina. Ik maak (sub)koppen met de zoekwoorden en anchor-teksten (links op de pagina).

Voor wat betreft de html doe ik voorstellen voor meta keywords met die zoekwoorden. In overleg met u maak ik ook de titletags en meta descriptions: de titels en de beschrijvingen die je ziet als je zoekt in Google of in een andere zoekmachine.

Ik adviseer over alt-attributen: de alternatieve teksten voor afbeeldingen die worden gebruikt als de afbeelding niet kan worden weergegeven. Google kan geen plaatjes zien en moet het juist hebben van deze teksten.

Ik doe eventueel voorstellen tot het verbeteren van de url-structuur. Een duidelijke url die met een of twee woorden aangeeft waar de pagina over gaat, is fijn voor uw gebruikers, maar ook voor Google.